Köpvillkor 

1.Inledning 
Här nedan finner du köpvillkor som Tickaboo och du som kund förbinder sig till när du köper produkter ifrån tickaboo.se över internet. 
Tickaboo förbehåller sig rätten till prisändringar utan föregående avisering på vår hemsida. Detta gäller inte redan genomförda köp. 
Köpvillkoren kan också komma att ändras. Det är ditt ansvar att återkommande läsa igenom dem, eftersom de förhållandena som gäller vid ingåendet av varje enskilt Köp ska vara utgångspunkten för tillämpningen av Köpvillkoren. 
Om paketet skickas till en person/barn som inte kan legitimera sig så tänk på att avisera till den myndige som kan hämta ut paketet. 
Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss. 
 
2.Priser/Betalning 
Alla priser hos oss på Tickaboo anges i svenska kronor.  
I Kundvagnen kan man alltid se det totala priset inklusive alla avgifter, moms 25% och frakten. 
Privatpersoner måste godkänna köpvillkoren innan slutbetalningen görs, den finns tillgänglig när köpet ska bekräftas.  
Frakt med posten från Tickaboo kostar 79kr. 
 
3. Leveranser 
Vår leverans hanteras av Postnord och kostar 79 kr per genomfört köp oavsett hur många produkter du köper. Du betalar alltså bara för en frakt per beställning. 
Leveranser sker endast till adresser inom Sverige om inte annat bestäms. 
Tickaboo har ett litet lager, så oftast sys produkten upp efter kundens beställning. 
Vilket gör att det kan ta lite längre tid att få sin produkt, men samtidigt får man en unik, hållbar och nyligen tillverkad produkt efter kundens önskemål. 
Vi jobbar för att du ska få din produkt så fort som möjligt, inom 3 veckor. 
Om vi av någon anledning inte kan leverera inom avtalad tid skall konsumenten utan dröjsmål informeras om anledningen till förseningen och upplysas om en ny leveranstidpunkt. Konsumenten har då rätt att häva köpet utan kostnad. Detta gäller inte specialbeställningar som påbörjats sy.
 Paketet levereras till närmaste postombud för kunden. Posten sköter all avisering när paketet kan hämtas. 

4. Beställningar  
Alla beställningar är villkorade av tillgänglighet av densamma. I enlighet med detta förbehåller vi oss rätten att informera dig om ersättningsprodukter av samma eller högre kvalitet och värde som du kan beställa om det finns svårigheter när det gäller leverans av vissa varor eller varan i fråga är slut på lagret. Om du inte vill beställa ersättningsprodukter, kommer vi att återbetala det belopp som du har betalat.    
Vi förbehåller oss rätten att när som helst ta bort någon produkt från webbplatsen och att ta bort eller ändra det material eller innehåll som återfinns på densamma.  Även om vi alltid kommer att göra allt vi kan för att behandla alla beställningar, kan det finnas särskilda omständigheter som tvingar oss att vägra behandla en beställning även efter att ha skickat Beställningsbekräftelsen. Detta är en rätt som vi vid varje tillfälle förbehåller oss rätten till.   
 
 
5. Ångerrätt 
Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar och börjar efter det att mottagaren tagit emot paketet. 
Detta gäller inte produkter som är specialbeställda efter kundens önskemål. 
T.ex. om ett klädesplagg är skräddarsytt efter kundens mått och storlek eller om man själv valt tyg eller andra detaljer till sin produkt så kan man inte ångra sin beställning.
I din reklamation måste det klart framgå att du ångrar köpet. 
När du använt din ångerrätt så är du skyldig att hålla produkten i lika bra skick som när du fick den. Mottagaren får öppna paketet och undersöka produkten varsamt. 
Din ångerrätt gäller inte om: Varan skadas eller kommer bort på grund av att mottagaren varit vårdslös mot den. Då förlorar du ångerrätten. 
För att nyttja din ångerrätt, vänligen använd dig av Konsumentverkets standardformulär. 
Denna blankett kan användas när konsumenten vill ångra ett avtal, enligt reglerna i lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59). Konsumenten har även möjlighet att ångra sig på annat sätt än med blanketten men rekommenderas alltid att spara underlag som visar att han eller hon har ångrat sig. 
Har du frågor gällande ångerrätt? Ring oss eller skriv till oss på info@tickaboo.se. 
 
6. Återbetalning 
Om du använt din ångerrätt betalar vi tillbaka hela köpbeloppet inklusive alla kostnader, även frakten inom 14 dagar från den dag då vi fått tillbaka produkten, eller kvitto på att du skickat tillbaka produkten. Du som köpare står själv för returkostnader när du skickar tillbaka produkten.  
Återbetalning sker på samma vis som köpet genomfördes på.  
Vi betalar ny leverans för att skicka tillbaka ersättningsvaror. 
 
7. Reklamation 
Om varan är trasig eller inte alls överensstämmer med de uppgifter vi delat med oss om varan så står vi för frakt tillbaka till oss. Även vid byte av produkt vid reklamation så betalar vi den nya frakten till mottagaren av paketet. Reklamerad vara sänds tillbaka till oss som brev eller paket och inte som postförskott. 
För reklamation, ring oss eller skriv till vår epost info@tickaboo.se. 
Vid en eventuell tvist kommer vi att följa Allmänna Reklamationsnämndens beslut. 
 
8. Ej uthämtat paket 
Om paketet 14 dagar efter avisering inte hämtats ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig 299 kr för kostnader som returfrakt och hanteringsavgift. 

Följ mig på instagram!

dont hide